L’eDonkey s’ofusca

Ahir em disposava a cercar alguna cosa a la xarxa eDonkey (o a l'eMule, per a molts), jo utilitzo MLDonkey, i n'estic molt content, a l'ordinador comunitari de casa hi està sempre funcionant i via web li podem demanar que faci el que sigui des dels ordinadors de la resta del pis. Doncs bé, l'experiència em va dir que una llista de servidors de confiança era el millor i de fet només hi tinc 7 o 8, de posats, res de llistats llarguíssims, la cosa anava molt bé, fins ahir.

Restava connectat a dos servidors alhora, dos dels "DonkeyServer" alemanys, i vaig començar a obtenir com a resposta de la meva cerca un missatge estrany que m'advertia de que calia activar la "ofuscació de protocol", em vaig quedar pillat, per que no tenia ni idea del que m'estaven parlant, i allò, una opció que el meu client d’eDonkey no suporta, m'impedia utilitzar aquell servidor…

Degut al gran trànsit de dades que el P2P, i sobretot eDonkey, comporten a la xarxa ha fet que alguns proveïdors d'accés limitin l'ús del seu ample de banda per a aquest tipus de protocols. Les trames de dades que generen els clients i servidors eDonkey, Bittorrent i d'altres son fàcilment identificables, com qualsevol protocol, això comporta que alguns proveïdors apliquin una limitació i si en un segon els hi arriben 100 trames del protocol eDonkey, en deixen passar 50 i la resta les llencen a les escombraries, directament, per estalviar ample de banda. Quan els clients i/o servidors s'adonen que de només els arriba una part de la informació, la tornen a enviar, d'aquesta manera es va generant un retard important en les comunicacions i això fa que, sobretot els servidors, hagin d'acabar pagant un excés d'ample de banda per la cara.

Els grans servidors, com DonkeyServer, ara obliguen a fer ús de la "ofuscació de protocol" que no es més que un sistema d'encriptació de les trames que s'envien per fer-les indetectables als proveïdors d'accés, ara per ara només la darrera versió d'eMule ho suporta, i jo, amb el meu preuat MLDonkey, m'he de fotre fins que surti una nova versió que ho incorpori (o atenirme a la baixada de rendiment que em comportarà no utilitzar-ho).

Com veieu no calen grans litigis per putejar a les xarxes P2P, però també existeix la reacció contrària per evitar les limitacions.

Aquesta entrada ha esta publicada en NT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a L’eDonkey s’ofusca

 1. greips diu:

  ostia, ara entenc pq quan feia busquedes (desde fa un parell o tres de dies) em sortia un missatge similar en els arxius trobats 🙂

  de totes formes, segueixo baixant a velocitats raonables (70kb/s), tot i que abans ho feia al doble o més, això és cert.

  Doncs res, esperarem que algú s’ho curri, baixarem del mldonkey, el compilarem i canviarem el mlnet. I jatà 🙂

 2. Oriol diu:

  Jo com q sóc més clàssic i tiro de la mula i bittorent no tinc aquests problemes 😀 és loq té triar elq tria la majoria, que al ser una comunitat més gran les coses arriven abans :p

 3. crazy diu:

  Bé, pel bittorrent no hi ha solució encara i per l’emule, no es tracta de ser de la línia majoritària o no, l’emule plus, un dels mods més utilitzats per a windows, encara no ho suporta, per exemple… es cosa d’esperar una miqueta, el que no faré es canviar a windows! 😛

 4. Oriol diu:

  Jo sóc altament contrari al emule plus… l’únic que te de plus és el nom. pprrrfffff!!!!!

 5. Oriol diu:

  I el vostre MLDonkey es conecta també a la Kad Red? Ho dic perquè quan porto moltes hores conectat em baixa més coses de la Kad Red que via servidor… ho dic pq l’e-mule es conecta via servidor convencional i via Kad Red, una xarxa totalment descentralitzada on tots els nodes són considerats iguals i no hi ha servidors!

  Aixi que, ja estem preparats al tancament i persecució de servidors… 😀

 6. greips diu:

  @Oriol,
  crec que també s’esta gestant un sistema per encriptar tota la informació de les xarxes p2p de forma que encara que s’interceptin els paquets no es pugui saber ni on van ni on venen ni què porten.

  si vols veure quins protocols/xarxes soporta el mldonkey ho pots veure aqui: http://mldonkey.sourceforge.net/Main_Page

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *