Audioscrobbler: Força Dharma!

D'un temps cap aquí m'he convertit en un usuari habitual d'un plug-in per a reproductors d'àudio, anomenat Audioscrobbler (primer l'utilitzava amb WinAmp i ara amb XMMS). Aquest complement és ben senzill, pren nota dels noms dels artistes i cançons (es clar, cal que la nostra col·lecció musical estigui ben "taggejada") que escoltem i els envia a una gran base de dades.

Audioscrobbler va començar, com acostuma a passar, com un projecte acadèmic i en poc temps va iniciar un procés "col·laboratiu" amb Last.fm, una mena de ràdio online que permetia als usuaris dir quines cançons els agradaven i quines no, així construïen un perfil de les teves preferències i et deien quins altres usuaris tenien gustos similars, aconsellaven altres grups, etc. Ara Audiscrobbler ja es part de Last.fm, del tot, i gràcies a un error de hardware d'aquesta gent (cosa que els passa massa sovint, em dona la impressió), es veu que han perdut algunes dades meves i per compensar m'han fet usuari "de pago" fins a final d'any…

Això m'ha permès provar totes les opcions "pijas" del sistema i m'hi estic enganxant 😉 La part més important, i que sent usuari normal estava molt limitada, es la possibilitat d'escoltar seleccions musicals (mitjançant streaming, i sempre limitat al que aquesta bona gent tenen disponible) creades, per exemple, a partir del que jo escolto habitualment, de les cançons que he dit explícitament que m'agraden (mentre les escolto amb el seu reproductor), o basades en "tags" (etiquetes que poso als artistes, per definir l'estil de música, agrupar-les d'alguna manera, o el que sigui). Alguns d'aquests tags que promociono (escoltant la música oportuna i després afegint aquestes etiquetes) son "catala" o "catalan". La sorpresa ha estat quan he provat d'escoltar amb el reproductor una selecció de temes "catala", i, tot i que només ha sonat un tema, ha sonat alguna cosa! I, tatxan! No podien ser altres que la Companyia Elèctrica Dharma, si senyors! FORÇA DHARMA!

Si voleu veure el meu perfil a Last.fm: t0n3t

Aquesta entrada ha esta publicada en webs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Audioscrobbler: Força Dharma!

  1. Quim diu:

    Vaja , no sabries si hauria algun plugin per amarok hi hauria alguna cosa? 😛 :P.

  2. crazy diu:

    per amarok i d’altres, el trobaràs a la pàgina web, a la secció de downloads! el que jo utilitzo ara te alguns bugs i alguns cd’s d’audio passa d’enviar-los, no se encara perque… estic en contacte amb el desenvolupador, a veure si ho trobem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *