Lords of Acid

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b9/Lords_of_Acid_Voodoo_U.jpg Recordeu a finals dels 80 la febre de l’Acid House? Va ser l’origen de les raves i, penso, el començament de l’assalt definitiu de l’electrònica a les pistes de ball i l’anomenada “cultura de club”. Jo, tot i que ja començava a tenir seny ;-), vaig començar a culturitzar-me en aquest mundillo, fins i tot vaig comprar una xapa d’smiley per enviar-li a mon germà a Africa (pensava que allà potser no havia arribat la moda ;-)), cosa que, des d’aleshores, m’ha comportat acusacions de l’altre germà dient que la xapa la duia jo posada, cual pringao (totalment fals!) 😉

Un d’aquests “grups” d’un sol tema el vaig retrobar anys més tard gràcies a la banda sonora de Virtuosity i… ostres! amb un tema, “Young Boys”, bastant destroyer, que podria ser proposat com a himne del ja mític i difunt Duque de Feria. A més, “Young Boys”, es recolza bàsicament per un loop de guitarres molt canyeres que res tenia a veure amb el seu primer disc “Lust” on recollien els dos o tres temes que van sonar durant el boom de l’Acid House i d’altres temes en la mateixa línia d’electrònica “àcida”.
Utilitzant l’electrònica i d’altres estils, quan convé, les seves lletres son sempre de temàtica sexual (sovint fetitxista/sadomaso) i transgressora (els gemecs apareixen sovint en alguns dels seus temes), no se si per això tenen “tant” d’èxit als EE.UU. i a Europa no se’ls coneix gens! (em pensava que en matèria de reprimits funcionava al revés) 😉

Després de “Lust” (Luxúria) va venir “Voodoo-U”, on van tornar a patir la censura de la portada del disc. Si al seu primer single, “I sit on acid” (“m’assec en l’acid”), sortia una foto d’un bonic cul, de cintura cap avall, a “Voodoo-U” sortia un dibuix d’unes diablesses a l’infern fent-se carícies de tot tipus, aquesta és la portada que il·lustra aquest post, mentre que la versió censurada recollia un primer pla de dues d’aquestes diablesses.

Aquests dies porto a l’MP3 el seu darrer tema “Gimme Gimme”, el tema inèdit per fer vendre el seu recopilatori “Greatest T*ts” (que ve a voler dir “Grans èxits” però diu “Les mamelles més grosses”) que podeu conèixer (i escoltar el tema aquest que us dic) a l’e-card promocional al vídeo de youtube.

Els membres “tradicionals” de Lords of Acid (n’hi han d’altres que entren i surten del projecte), també tenen projectes paral·lels: Praga Khan (força interessant), Jade 4 U i Oliver Adams, que fa produccions de forma regular pel seu compte.

Trobareu info sobre la història del House i sobretot de l’Acid a: http://www.rebelion.org/noticia.php?id=20831

Aquesta entrada ha esta publicada en música. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *