Jaume Fuster, la biblio (part II)

Ahir, com deia, vaig anar a la Biblioteca Jaume Fuster, l’altre flash del dia va ser quan vaig entrar a la sala d’exposicions que hi ha a la planta baixa, de fet no vaig acabar de saber si encara l’estaven muntant o es que era així ;-)… una de les obres més vistoses és una que te dos butaques i una tauleta entre les dues, les butaques miren a un petit mur que fa de pantalla per a les projeccions que surten d’un ordenador amagat a la tauleta, vamos que fa maco i tot, si no fos perquè hi havia un senyor, bastant freak, que li direm “el friqui groc”…

El friqui groc (que duia una jaqueta groga), davant d’un escriptori estàndard de Windows 2000, es dedicava a fer classes pràctiques d’ús del ratolí, anava obrint, tancant, clicant aquí, allà, passant l’estona. El fet de que l’ordinador de sota la tauleta tenia l’escriptori posat, no corria cap programa i a sobre tenia un ratolí a disposició de la gent em donava la raó quan pensava “potser encara estan muntant”.

Aleshores es quan apareix el segon friqui, el de jersei blau. El friqui blau es queda, palplantant, a l’entrada de la sala d’exposicions, mirant flipat les evolucions del friqui groc amb el ratolí, fins que el friqui groc se n’adona i li cedeix el lloc. Friqui Groc passa a seure a l’altra butaca i Friqui Blau pren el control… “ara li demostraré el que és clicar!”, deu pensar. Les seves evolucions amb el dit índex sobre el botó esquerra del ratolí son molt més àgils que no pas les del company Groc, i li demostra anant a “Mis Documentos” i obrint tots els “archivos de muestra” d’aquest conegut sistema operatiu. De sobte… Oju! ha descobert una icona a l’escriptori que li havia passat desapercebuda, hi diu “Jardí d’arrels”… Uix! Uix! Que voyyyyyyy! i hi fa doble clic!

S’obre un reproductor de DVD i comença l’espectacle. En Friqui Groc decideix abandonar l’escena capcot, en Blau es queda, triomfant. Però al DVD no hi surtin tirus ni res de res, es videoart, s’espera pacientment uns segons fent veure que mira, fins que Groc ja ha sortir de la sala. Aleshores tanca la finestra i surt despistant.

En moments com aquest hom no sap si continuar treballant per alfabetitzar digitalment o per alfabetitzar en general, tu…

P.D.: Si algú vol anar a remenar el Windows aquest, podeu saber més coses de l’exposició, aquesta instal·lació i el seu autor a: biblio/teca/u.tòpic-a/05

Aquesta entrada ha esta publicada en quotidianitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Jaume Fuster, la biblio (part II)

  1. david diu:

    brutal la competicio entre els dos frics 😀

    Jo tenia un col.lega que currava en una biblio i tambe hi tenia frics d’aquestus, i n’explicava cada una… I es que ja se sap: :”el que vale vale, i el que no pa la biblioteca!” 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *