El primer dimecres de cada mes

Si hi ha una cosa que m’ha sorprès, sobretot perquè és una cosa que m’acollona(va) una mica, de viure a França és la costum de fer sonar les sirenes d’emergència tots els migdies del primer dimecres de cada mes, és el que en diuen l’RNA (Réseau National d’Alerte), herència de la segona guerra mundial. El primer migdia-del-primer-dimecres-del-mes em vaig realment alterar, era de vacances, encara no residia al país i encara era al llit a migdia, un llit a 50 metres de la caserna dels bombers de Rennes. El nivell sonor era evident, i jo estava disposat a baixar al soterrani en pilotes, si era necessari… em direu, masses pel·lícules? masses batalletes de la família que baixava al refugi del Diamant o al de la plaça del Sol quan sentien aquest so? Jutgeu-ho vosaltres mateixos:

Aquesta entrada ha esta publicada en a l'exili, batalletes, FR, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El primer dimecres de cada mes

  1. Francesc diu:

    Amb tantes centrals nuclears i centres industrials químics no m’estranya gens que a França funcioni un sistema com el Réseau National d’Alerte (RNA) amb més de 4500 sirenes per avisar a la població civil per un més que possible accident nuclear o per la formació d’un núvol tòxic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *