Comme un Boomerang

Fa dies i dies que sona a la ràdio aquesta cançó inèdita de Serge Gainsbourg, fa un parell de dies va ser el 20é aniversari de la seva mort, amb tot el que comporta per a una icona francesa. Aquesta cançó va restar inèdita fins el 2001, quan Etienne Daho, cantant i productor, va recuperar-la i al mateix temps, cantant-la en duet, va ajudar a rellançar una altra artista francesa: Dani.

Dani és un dels que podríem anomenar “personatges” de França… va néixer, farà 67 anys, a Castres, al nord de Carcassona, però es va criar a Perpinyà. Filla d’exiliats catalans, va estudiar belles arts i va fer carrera com a model, actriu i cantant, va obrir un club a París, es va enrotllar amb gent com Mick Jagger o David Bowie, va caure en la droga i tothom es va oblidar d’ella. Va sortir de l’ombra obrint una floristeria, negoci al qual no ha deixat de dedicar-s’hi des d’aleshores, i que recentment l’ha portat a encarregar-se de la nova floristeria del super hype Hôtel Costes.

Pel que fa a “Comme un Boomerang” va ser escrita per Gainsbourg per a ser cantada per Dani en representació de França al festival d’Eurovisió 1975, cosa que no va arribar a succeir mai, doncs la cançó va ser censura i Dani va renunciar al festival. Aquest començament d’any han recuperat una demo de Gainsbourg, l’han produït una mica i l’han llençada al mercat, amb el que entre la versió de Daho+Dani i aquesta, anem ben servits.

Aquí uns deixo les dues versions, la de Daho i Dani és un directe de la tele (no he trobat la versió d’estudi), i la de Gainsbourg no és exactament la que s’ha posat a la venda, aquesta m’agrada més, sona més natural, i sobretot escoltem arrencar els musics al principi, i entremig i al final en Gainsbourg fa comentaris. 😉

Daho + Dani

Étienne Daho - Comme un boomerang

Serge Gainsbourg

Serge Gainsbourg - Comme un boomerang

Aquesta entrada ha esta publicada en a l'exili, FR, música. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *