Idiotització digital

micro$oftLlegeixo indignat a la pàgina de la Fundació Barcelona Digital la propera jornada que ha venut Micro$oft a les empreses, sota el títol "Noves eines TIC en català per millorar la productivitat de l'empresa". Tractant-se d'una empresa i d'una fundació al patronat de la qual només hi han grans empreses (la pròpia Micro$oft entre d'altres), no entenc que hi fan la Gene i l'Ajuntament de Barcelona (utilitzant els calers de tothom), quan és evident que la funció que fan es tractar de guanyar més mercat i més calers…

A la pàgina on anuncien la seva missió diuen però que es tracta de "catalitzar les necessitats TIC dels diferents agents: Empreses, Administració, Universitat i Societat, per tal d’unir esforços en el foment del desenvolupament i la innovació de l’economia digital, per tal d’aportar benestar social i competitivitat a les empreses, generar activitat econòmica local, retenir talent i atraure inversió econòmica estrangera", la caguen del tot, perquè l'únic que estan dient es que volen guanyar més diners i prendre'ns el pel a tots…

Com es pot començar la introducció a una jornada dient "En els pròxims dotze mesos més d'un milió de catalans podrà utilitzar el català com a llengua principal en l'interfície dels seus ordinadors"… No senyors, ja fa força temps que més d'un milió de catalans (i dos, i tres i tots els catalans i catalanes, i qualsevol altre habitant del planeta amb un ordinador) poden utilitzar el català com a llengua principal, i encara afegiria més, com a única llengua del seu ordinador.

Ara Micro$oft ens està venent que ha fet pegats per a alguns dels seus programes més utilitzats, després de despreciar el català durant molt de temps, puguin tenir interfície en català, com si fossin els salvadors de la llengua i la catalanitat, quan portem molts anys amb el català present en el món del programari lliure.

El que més em preocupa és el suport constant de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que fa activitats al voltant del programari lliure, però en el fons es per tenir contenta a una part de l'electorat.

La necessitat que la societat té d'alfabetitzar-se digitalment l'estan convertint en una manera més d'idiotitzar-nos a tots plegats.

Aquesta entrada ha esta publicada en NT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Idiotització digital

 1. bacus diu:

  entre la gencat i l’ajuntament deuen tenir 100.000 llicències oficials/legals.

  Això hauria de ser suficient per negociar que M$ es posi de 4 grapes i faci una versió local de Güindous i entrega de codi font a la gencat com passa als USA i altres governs que no volen back-doors.

  La via pagar + sadomasoquisme és la dels nostres manaires.

  http://bacus.bloc.cat/post/5530/119308

 2. Quim diu:

  És una vergonya que la Generalitat ara firmi convenis amb Microsoft…

 3. greips diu:

  és el que té quan els teus representants són idiotes, q firmen coses per a idiotes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *